2018 | 10 | 05.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
„BÚTORG KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN"

A BÚTORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. piliscsévi telephelyén 1 db scm Stefani Kd ipari kivitelű élzáró automatát vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
A BÚTORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult. Jelenleg 100% magyar tulajdonban van. A társaság fő tevékenységi köre 3101’08 Irodabútor gyártása, melyet a jelenlegi projekt keretében is fejleszteni kíván.
A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős méretű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja, így lehetősége nyílik megjelenni új piacokon. A piacon egyre inkább elvárás a kiváló minőség. Ez eddig az export piacra volt jellemző, de már a hazai piacon is követelmény. Ezért a társaság jelen projekt keretében technológiai bázisát kívánta fejleszteni.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy scm Stefani Kd ipari kivitelű élzáró automatát, amely képes Pu ragasztásra, így technológiai sajátosságából adódóan a ragasztó térhálósodása után víz, gőz és páramentes bútorlapok is előállíthatóak, ami még tovább növeli a termékek minőségi jellemzőit. Ez olyan új piaci szegmenseket nyit meg a társaság előtt, ahol elvárás a vízhatlan, ezáltal baktériummentes élzárás. A gép az innovatív jellemzői mellett növelni tudja a társaság, termelési mennyiségét azáltal, hogy a megmunkálási sebessége gyorsabb. A berendezés lehetővé teszi több típusú élzáró anyag alkalmazását és az anyagok közti gyors átállást, a gyors anyagfeldolgozást. Javul a termékek minősége, a milliméterpontos megmunkálás miatt.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.butorg.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Szép Zoltán
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 989-3410, e-mail címünk: szepi@butorg.eu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00116
Befejezés időpontja: 2018.09.26.;Támogatás aránya: 49%
A támogatás összege: 15 000 000,- Ft